divendres, 12 de març del 2010

ELS TRES CABELLS D'OR DEL DIMONI

Un dia va néixer un noi que deia la gent que era un noi de la bona sort i deien que es casaria amb la filla del rei. El rei quan es va assabentar d’això va posar al noi en una capsa i el va deixar en un riu i el van trobar uns senyors que vivien en un molí.
El noi es va quedar en una pedra, els moliners el van trobar i se’l van quedar fins que va tenir 14 anys.
Un dia va passar per allà el rei i es va adonar que aquell noi era el que va abandonar i va escriure una carta que deia que matessin al missatger.
Després, el noi va anar a entregar la carta a la reina però van canviar la carta i van posar que el noi es casés. La filla del rei ho va llegir i va dir que es casaria però el rei ho va impedir i va dir que no es casaria amb la seva filla sense 3 cabells d’or del dimoni.
El noi, després d’una aventura, va aconseguir arribar a l’infern on es va trobar amb la dona del dimoni, que era bona, i el va convertir en formiga i així va poder treure els 3 cabells d’or del dimoni.
El noi va tornar a on estava el rei i, com portava 3 ases i els cabells d’or del dimoni, el rei va dir d’on havia tret aquells animals. El noi va dir:
- Ah! Me’ls van donar de premi.
I el rei com que en volia un, va anar a buscar-lo i es va quedar tota la seva vida passant d’un costat a l’altre, i és clar que el noi es va casar amb la filla del rei.
I conte contat, conte acabat!

Nikita B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada